ceturtdiena, 2017. gada 20. jūlijs

Zila rozīne lauku kūkā

Cik sen šeit nav būts un rakstīts! 
Jau ierasts, ka vainojam ātri skrejošo laiku, bet ir arī citas lietas, kas pārņem un pilda dzīves dienas. Pildījumi mēdz būt dažādi - gaisīgi un trekni. Vai galīgi bez satura. Tā nu meklējam un baudām. Kādā brīdī ielecu feisbukā, jo sabiedrības spiediens dara savu - neesi tur, neesi vispār. Tā gan gluži nav - tāpat kā ar citām lietām, kādu laiku lietojot, saproti, kur spiež un kādu pogu vēl vajadzētu tam un šim aparātam, lai tas tev patiešām labi kalpotu. 
Jā, dažos no sociālajiem tīkliem viss izdarāms ātri un ērti, tomēr man patiešām pietrūkst šī, kaut vienkāršā, dizaina, teksta izkārtošanas prieka un procesa kā tāda. Pietrūkst arī brīvības un tukšās telpas, rakstot kaut pāris teikumu garu ziņu - bez uznirstošajām ziņām un citiem ķimeriņiem, kas ieliek rāmī, apcērt domu un teikumu labākajā vietā - kad esi sācis lasīt, saņēmis intrigu un ievilcis elpu, lai uzzinātu par to zilo rozīni Zelmas tantes gardajā lauku kūkā. :) Pie malas filosofēšanu!

Šī vasara ir tieši tik laba, lai mēs no tā kaut ko mācītos un novērtētu citas, kuras bijušas sutīgas un karstas un, līdzīgi kā šī ar mazu saules devu, tracinājušas tikpat ļoti ar pārmērīgu siltumu vai trakiem negaisiem.
Visam ritot savu gaitu, jau klāt jūlijs un pamazām var gatavoties garajam vēsuma periodam. Gatavoju zaļumus ziemai.


Daudzveidīgā kombinācijā liek visus zaļumu un garšaugus, kas garšo un atrodami dārzā vai iegādes vietā. Par pamatu izmanto kādu vienu, iecienītu, pārējos - nelielās devās, Dilles, selerijas, lociņi, majorāns, timiāns, rozmarīns, pētersīļi, lupstājs, kinza un vēl citas labas lietas.



Var gatavot vairākas kombinācijas dažādam pielietojumam. Saldējami gan ar eļļu, gan ūdeni, ko pārlej zaļumiem kārtīgi piepildītās formiņās.


Sasaldētos gabaliņus var pārlikt lielākā trauciņā vai maisiņā ērtai un ātrai paņemšanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru