otrdiena, 2013. gada 15. oktobris

Sāļā pilngraudu kūka ar lasi

Lai tiek notiesāta viena sāļa pilngraudu kūka ar lasi! Gatavojama ļoti līdzīgi pildītajam lavašam. Atšķirība vien īpašajā maizītē, kuru nav jātin un pēdējo kārtu uzklāj īsi pirms pasniegšanas.


Nepieciešams:

pilgraudu maizes plāksnes

lasis
kausētais/svaigais siers
marinēts gurķis
citrona sula
zaļumi
 
Šī maize ir biezāka par lavašu, tāpēc tai nepieciešams vairāk mitruma. Pirms siera smērēšanas starp kārtām, to droši samitrina ar marinēto gurķu un citronu sulu, kā arī sieru klāj bagātīgi.

     



Uz siera klāj smalki sagrieztus gurķīšus, lasi. Kad viss ievelkas, pirms pasniegšanas uzklāj pēdējo kārtu. Gatavā kūka ir bieza, sulīga un ļoti sātīga.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru