piektdiena, 2013. gada 18. oktobris

Pikantā kirbju zupa

Īsta rudens zupa - bieza, bagātīgu garšu un vislabākais - tās pikantums labi sasilda. 

Šis ir kārtējais mans ekperiments - parādīt, ka ķirbis tiešām ir garšīgs. Līdzīgi kā tas bija ar ķirbju biezeni, šī zupa mūsmājās tika atzinīgi novērtēta. Neticami! Kā galveno panākumu atslēgu esmu atklājusi ķirbja kombinēšanu ar citiem dārzeņiem un garšas bagātināšanu, piemēram, ar aso piparu. Tādējādi pilnībā tiek sagrauts mīts par traumējošo bērnības ēdienu - ķirbi ar mannu. Tik daudzi to atceras - un tikai šo faktu, turklāt šīs atmiņas ir ļoti līdzīgas - negatīvas. 
Šobrīd ķirbji ir tik dažādi - izmantosim šo ražas laiku, lai atklātu ko jaunu arī savam vēderam!


Tātad, pikantajai zupai nepieciešams:

ķirbis
kartupelis
puravs
burkāns
ķiploks
sīpols
paprika
asā paprika
zaļumi

Visus dārzeņus apcep, tad sautē gatavus kopējā katlā. Kad dārzeņi gatavi, tos sablenderē, pēc vajadzības pievienojot dārzeņu buljonu.
Papildina ar nelieliem desiņu gabaliņiem vai sautētām ribiņām un maizes grauzdiņiem. Ēdam!

Starp citu, pavisam drīz - no 30. oktobra līdz 3. novembrim dažādi ķirbji gaidīs jūs ciemos Latvijas Dabas muzejā. Gadskārtējā ķirbju izstāde - aizejiet, paskatieties ķirbju daudzveidību, skaistumu, pagaršojiet un novērtējiet. Un, ja jums ir zemes pleķītis, iegādājieties arī kādu sēkliņu. Arī ķirbīša audzēšana dod lielu prieku!

1 komentārs: