trešdiena, 2013. gada 28. augusts

Pildīta paprika - rīsi/gaļa/gailenes

Paprika dārzā šogad padevusies milzīga, smaržīga, bieza un vienkārši - lieliska! Tāpēc ēdam, kamēr tā ir dabūjama pašu dārzā - un viens no veidiem, kā to pagatavot - pildīt!
Pildījums var būt ļoti dāžāds - sēnes, dārzeņi, gaļa vai pa druskai no visa. Šajā reizē - rīsi (vārīti, pusgatavi), malta gaļa, apceptas (vai vārītas) gailenes. Samaisa pildāmo masu, pievienojot garšvielas un sakapātus zaļumus, nedaudz rīvēta siera. Papriku pārgriež uz pusēm, liek pildījumu, pārlej pa karotei saldā krējuma (sulīgumam). Sagatavoto papriku satin folijā un cepeškrāsnī 150 grādos cep apmēram stundu.


Tad foliju noņem un atstāj cepeškrāsnī vēl dažas minūtes, lai nedaudz apcepas zeltaina maliņa.
Ceļam galdā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru