pirmdiena, 2013. gada 4. marts

Galdā - lucīši!

Pagājušajā nedēļā ēdām pašu ķertus lucīšus.


Parasti šī zivs saistās ar kūpinātu izstrādājumu, bet - tā kā tikām pie svaigām zivtiņām, mēģināju tos pagatavot citādāk. Receptes atradu copes forumos - cepu sviestā un pagatavoju kotletes un marinēju kā parasti daru ar reņģēm, salakām un citām zivīm. Garšīgi! Lucītim ir sava īpašā garša. Mazāk tā bija jūtama marinētām zivtiņām.

Visas zivis sagatavoju vienādi - iztīrīju un nedaudz apsālīju. Tālāk cepu sviestā un ēdām tāpat un gatavojām masu kotletēm. Samaltajām (2-3 reizes, jo maļ ar visām asakām, ja lielāka zivs, tad būs stipri jūtama muguras asaciņa) zivīm klāt pievienoju malto gaļu (masas krāsa ir briesmīga) un cepu sviestā. Secinājums - līdzīgi kā ķirbim - ar sviestu ir daudz izteiktāka, labāka garša.



  

3 komentāri:

  1. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  2. Piedošanu. Nemanīju, ka ielogojies cits ģimenes pārstāvis.
    Bet nu " Akkkkk Dievs!! Virsraksts ir gards , bet bildes vienkārši garšu kārpiņas kaitina un kārdina"

    AtbildētDzēst
  3. Garšu kārpiņas pazuda, kad samīcīju kotlešu mīklu, bet beidzās viss ļoti gardi - tāpēc nav glītas bildes ar kotletēm uz šķīvīša! :D

    AtbildētDzēst