sestdiena, 2012. gada 24. novembris

Dzērveņu - ābolu maizītes

Brīvdienu kārumam piedāvāju dzērveņu - ābolu maizītes. Šīs maizītes noteikti varētu būt to ēdienu sarakstā, kas ātri pagatavojams pēkšņiem ciemiņiem.

  
Nepieciešams:

svaigi āboli
dzērveņu sukādes baltmaizes šķēles
skābais krējums
cukurs
kanēlis

Sablenderē dzērvenes, ar šo masu pārsmērē maizes šķēles. Uz dzērvenēm klāj nelielos gabaliņos sagrieztus ābolus. Pārlej ar skābo krējumu, kas sajaukts ar cukuru. Pārkaisa kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos, līdz  maliņas kļūst kārdinoši zeltainas - maizītes ir gatavas!
Manas receptes pamatā ir dzērveņu sukādes, bet to vietā lieliski iederas arī kāds skābens ievārījums.

Baudām!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru