pirmdiena, 2012. gada 9. jūlijs

Jauno dārzeņu sautējums ar saldo krējumu




Garšīgs un sātīgs sautējums no jaunās ražas - kā pamatēdiens vai piedeva pie gaļas kārtīgi strādājošiem izsalkušajiem!


Vajadzīgs - bietītes, burkāni, ķiploki un zirņu pākstis - tā kā parastajiem pākstis ir mīkstas tikai īsu brīdi, jo sākot briest zirnīšiem, kļūst koksnainas (sparģelzirņiem gan plēvītes nav), domāju, ka šo var aizstāt ar sviesta pupiņām.
Visu rūpīgi nomazgā, miziņas nenoņem un nemizo, lielākas bietītes pārgriež uz pusēm, ķiplokus sadala daiviņās.

Liek pannā nedaudz sviesta, visu apcep, tad uzliek vāku un sautē, līdz gatavs. Pielej nedaudz saldā krējuma (viss uzburbuļo un iegūst košu rozā mērci), nedaudz pasautē. Sāls un zaļumi pievienojami pēc vajadzības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru