ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Avokado pastēte

Pēdējā laikā esmu izmēģinājusi vairākas avokado pastētes - modernāk to laikam sauc par smēriņu. Pastētes ēdamas ar parastu vai grauzdētu maizi, sāļajos groziņos vai izmantojamas kā mērcīte dārzeņiem (piemēram, svaigus gurķus, papirku sagriež pagaros stienīšos). Iespējams, labi saderētu arī čipšiem un būtu gana sāļi un sātīgi - šo vēl neesmu izmēģinājusi.
Bet šis a-v-o-k-a-d-o mūsmajās nonāca, kad meita sadomāja pagaršot bumbierītim līdzīgo zaļo. Viņa to izbrāķēja - patika riekstu pēcgarša, bet bija cerējusi, ka būs saldāks. Tad es lūkoju ledusskapī kaut ko draudzīgu pēc garšas un no pirmā meģinājuma nu tapušas vairākas variācijas.

Nepieciešams:
1 avokado
1 liela ēd. karote (ar kaudzīti) kausētā siera
nedaudz citrona sulas
sāls, pipari pēc vajadzības





Šīs sastāvdaļas sablenderē. No šīs pamata pastētes var veidot daudzas variācijas, pievienojot papildus sastāvdaļas; var blenderēt kopā , iegūstot viendabīgu masu, vai iemaisīt sīki sakapātus gabaliņus.
Pašai vislabāk garšo ar klasisko kausēto sieru. Izmēģināju sieru ar zaļumiem, ar lasi - secināju, ka labāk šīs lietas pievienot kā atsevišķu sastāvdaļu.
Svaigāka garša iegūstama, sablenderējot ar svaigu gurķi vai tomātu - uz vienu avokado apmēram puse neliela tomāta - tad masa nav pārāk šķidra likšanai uz maizes vai pildīšanai groziņā.
Sāļajam groziņam pagatavo pamata pastēti, iepilda groziņā un uzliek garneli.
Pamēģiniet!

2 komentāri: