trešdiena, 2012. gada 8. februāris

Čupiņkūka

Šo kūku mūsmājās sauc par čupiņkūku, bet kur to atradu, vairs neatceros. Oriģinālā recepte ir zudusi, bet nekas sarežģīts nav jādara - vien beigās veikli jāsaliek kūka, pirms ir saželējusi jogurta masa.
















Nepieciešams:
  • biskvītam
5 olas
5 ēd. karotes cukura
3 ēd. karotes miltu
2 ēd. karotes kartupeļu cietes
  • pildījumam
2 iepakojumi jogurta
30 g želatīna

  • apm. 5 ēd. karotes ievārījuma - izvēle atkarībā no saderības ar jogurtu un arī salduma - skābs ievārījums+salds jogurts vai otrādi, vai saldi abi! :)

  • trauks (bļoda, vēlams lēzenāka) kūkas formas veidošanai

1. Biskvītam - sakuļ olas dzeltenumus ar cukuru, iejauc miltus, iecilā saputotus olas baltumus. Izcepam biskvītu. Atdzesē sarullētu.
2. Uzbriedinātu želatīnu izkausē un sajauc ar jogurtu. Jogurtam papildus cukuru nelieku, ja garšo salds, var pievienot.
3. Biskvītā iesmērē ievārījumu un arī nedaudz pildījuma, aizrullē, uzreiz uzmanīgi sagriež apm. 1 cm biezās ripiņās un izklāj gar bļodas malām. Jāatstāj dažas ripiņas virsmai.
4. Kad biskvīts izklāts, ielejam jogurta masu un uzliekam atlikušo biskvītu. Liekam vēsumā, lai sastingst un arī nedaudz savelkas.
5. Kad masa sastingusi, varam izņemt kūku - uz bļodas uzliek šķīvi un apgriež otrādi.
Kūka ārā izkrīt viegli, bļodu nekad neesmu izkaisījusi ar drumstalām, riekstiem vai ko citu - lai it kā vieglāk atdalītos no bļodas malām.
Kūku var pasniegt tāpat vai papildus apsmērēt ar krēmu un rotāt.
Bildē redzamajai kūkai jogurta masai papildus pievienoti smalki sagriezti konservēti augļi (kokteilis).

Čupiņkārums gatavs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru