pirmdiena, 2012. gada 23. janvāris

Svētdienas augļu kūka

Svētdienās, kad parasti esam mājās un gribas ko saldu un garšīgu, ļoti ātri var tikt pie augļu kūkas.

Pamatni gatavoju no smilšu mīklas, kuru izmantoju riekstiņu cepšanai, jo tā ir irdena vai arī tādu pat irdenu plātsmaižu mīklu.















Smilšu mīklai nepieciešams:
3 olu dzeltenumi
100 g cukurs
250 g sviesta
2 gl miltu

Ja izmantojam irdeno plātsmaižu mīklu:
1 ola
100 g cukura
350 g miltu
200 g sviesta
1 tjk. cepamā pulvera

Krēms:
Mascarpone siers, 1 iepakojums
250-300 g saldā krējuma
6 ēd.k cukura

Konservēti augļi - izmantoju persikus, aprikozes, arī bumbierus.

Pagatavošana abām mīklām ir vienāda.
Sviestu vēlams nekausēt, bet iemīcīt mīkstu! Visas sastāvdaļas samīca vienmērīgā masā, noliek uz apmēram 15 min. ledusskapī atdzist. Atdzesētu mīklu lieku apaļajā pannā (30 cm), vienmērīgi izklāju un cepu 200 grādos.
! Ja izmantoju smilšu mīklu, virsū lieku mazāku pannu ar akmentiņiem (var zirņus, pupas - kaut ko *svarīgu*) - tas, lai sākot cepties, pamatne vidū neuzceltos. Pēc brīža akmeņu pannu izņem, cep gatavu.
Kad pamatne atdzisusi, to samitrina ar pāris karotēm augļu sīrupa. Ieklāj saputoto krēmu un virspusē izkārto lielākus vai mazākus augļu gabaliņus, šķēlītes.

4 komentāri: