otrdiena, 2011. gada 5. jūlijs

Kristas rupjmaizes rulete

Jau minēju Kristas blogu Jāņu siera sakarā.

Vēl kāda ļoti garšīga recepte, atrasta Kristas krājumos, ir rupjmaizes rulete.



Izdevusies vienmēr!
Esmu izmēģinājusi dažādas rupjmaizes rīvmaizes un pildījumam - ievārījumus, Mascarpone sieru ar saldo krējumu atstājot kā nemainīgu vērtību.
Rīvmaize.
Garšīgākais biskvīts (mūsmāju vēderiem) sanāk ar Lāču rīvmaizi, jo tai ir izteiktāka garša. Reiz rīvmaizes nebija, cepeškrāsnī ātri sažāvēju svaigu rudzu maizīti. Klāt papildus liku pa karotei miltu un kartupeļu cietes, jo šī rīvmaizīte tomēr bija nedaudz mitra, tāpēc mīkla prasīja vairāk rīvmaizes vai miltu.
Ievārījums.
Laikam jau skābenie ievārījumi ir tie, kuri piestāv šai ruletei - brūkleņu, upeņu, jāņogu.
Šoreiz izmēģinu aprikožu ievārījumu (aprikozēm tagad pārpilns tirgus, tāpēc es turpinu darboties ap ziemas krājumiem - vāru zaptītes).

Iesaku izmēģināt ruleti!

Un paldies Kristai par recepti! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru