ceturtdiena, 2011. gada 14. aprīlis

Ātrās rabarberu maizes


No maniem pēdējiem ierakstiem spriežot, es pa virtuvi vien dzīvoju, bet tā nav - tikai rokdarbos nekā interesanta un rādāma...

Vakar tiku pie rabarberiem. Vienu dienu izteicu domu, ka gribētos ko rabarberīgu, jo saldēto jau sen vairs nav. Meita esot Maximā redzējusi - tā nu nākamā reizē skatījos un atradu. Rakstīts, ka Latvijas. Nopirku - un šodien izcepu ātrās rabarberu maizītes.


Ko daram?
- sakuļ cukuru ar skābo krējumu un olu,
- sakulto krējumu nedaudz uzsmērē uz baltmaizes šķēlēm,
- liek plāni sagrieztus rabarberus un virspusē atkal sakulto krējumu,
- liek cepeškrāsnī. Parasti pusizceptām maizēm vēlriez nedaudz pārleju sakulto krējumu - lai maizīte sulīgāka.
Viss! Ar pienu ļoti gardi!
Ja cepšanās laikā nebūtu runājusi pa telefonu, tad maizītes būtu zeltainas, ne brūnas! :D

Brīdinājums! Neatstājiet karstās rabarberu maizes bez uzraudzības!
Salikusi izceptās maizes uz šķīvja - kamēr atdziest, es devos uz otru istabu uzrakstīt par tām. Kad biju beigusi - mazā meita virtuvē mani sagaidīja -
Mammu, man tagad ir ballīte. Bet tev dažas palika!
:D

3 komentāri:

  1. Hahaha! Katram sava daļa no rabarberu maizītes tika! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
  2. mmmmm, cik garšīgi!Kādreiz līdzīgi cepu ar āboliem..

    AtbildētDzēst
  3. ņammm, sakārdināji :) jāvēlk ārā sasldētie rabarberi takš beidzot jāsacep maizītēs :D

    AtbildētDzēst