pirmdiena, 2011. gada 14. marts

Kūpinātas zivis

Daudz ēdam zivis - ģimenes vīriešiem patīk ķert, līdz ar to arī ēšana neizpaliek!
Zivis kūpinājuši esam... laikam, kopš sevi atceros.
Pa šiem gadiem ir bijušas pāris kūpinātavas, kas atrodas zemē - tādā speciāli izveidotā bedrē. Šobrīd kūpinām mazajā zivju kūpinātavā.
Recepte pavisam vienkārša - iztīrītu zivi līdz aptuveni divām stundām patur vēsā vietā, apkaisītu ar sāli, saspiestiem ķiplokiem, vasarā arī dillēm un tad liek karstā kūpinātavā. Kūpināšanas ilgums atkarīgs no zivīm un to lieluma.
Šajā reizē - kūpinātas karpas. Zivju pagatavošanā speciālists ir tētis - kurš ir nogaršojis viņa gatavotās zivis - ceptas vai kūpinātas - noteikti prasīs vēl! Ir arī zināmi gadījumi, ka zivis sāk ēst tie, kuriem līdz tam tās nav bijušas īpaši iecienīts produkts. :)
Smaržīgi un garšīgi!

3 komentāri:

  1. ai cik gardi. kā man sakārojās zivtiņa :D

    AtbildētDzēst
  2. izskatās jau gardi!
    man ar gribētos ko tādu!
    nesaprotu kāpēc tie tirgotāji saliek tur visu ko virsū kaudzēm siera un papriku un vēl un vēl, ka nemaz tur no tās īstās zivs garšas nekas nav palicis!

    AtbildētDzēst
  3. Gardi ir gan! :)
    Par tām piedevām - domāju tur visādi iemesli - gan, lai plašāka izvēle, lai izmantotu kādu "nesmukāku" zivi un citādi... un gan jau arī kaut kas no šī - nākamā dienā pēc kotletēm kafejnīcā ir makaroni ar malto gaļu! :D

    AtbildētDzēst