ceturtdiena, 2011. gada 13. janvāris

Pīrādziņi - ātri, ātri!!!

Kam negaršo pīrāgi?
Visiem! - lielāka vai mazāka patikšana varētu būt tikai pildījuma variantos.
Es ilgi meklēju "savu"recepti un beidzot no plašajiem interneta klajumiem pie manis tāda nonāca! Pīrādziņi cepoties neveras vaļā, pagatavojami visi vienādā izmērā un ilgi nesacietē, ja vien kāds palicis! Recepte pārbaudīta daudz reižu un nekad nepieviļ!

Recepte:
200g margarīna
1 ēd.k cukura
1 nepilna tjk. sāls
50 g rauga
1 gl piena
400g miltu

Siltu pienu samaisa ar raugu un cukuru, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, pēdējo pievienojot mīkstu maragrīnu. Uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī.
Tad mīklu sadala piecās daļās.
No katras daļas izrullē apli, ko sagriež 8 daļās - uz katras daļas platā gala liek pildījumu - gaļu, vai ne tik ierasti - piemēram, sarīvētu sieru; vēlams, lai tas pārāk nekūst (piem., Čedaras) un satin uz smailā gala pusi. Pārsmērē ar olas dzeltenumu, liek cepties.

Un tad sāk smaržot un vēl pēc mirkļa silti pīrāgi galdā! :) Esam pat uzņēmuši gatavošanas laiku - no mīklas pagatavošanas līdz pēdējam izceptajam pīrāgam - tieši viena stunda!

No šīs mīklas receptes sanāk 5*8 gab = 40 pīrāgi.


Var veidot arī mazos siera pīrādziņus. Mani šajā reizē ir ar zilo sieru.

Izveltnē mīklu, izspiež apļus, uz tiem liek mazus zilā siera gabaliņus. Apļa malu nosmērē ar olu, lai maliņas labi turas ciet, pārsmērē arī pašu pīrādziņu un cep gatavus.



Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Bilde izskatās tik garšīga, ka prasās izmēģināt uzcept,.

    AtbildētDzēst
  2. Sakārdināji! Noteikti izprovēšu šo recepti.

    AtbildētDzēst