otrdiena, 2011. gada 11. janvāris

Pildīts ķirbis - ar dārzeņiem un žāvētu vistu

Šajā reizē pildam ķirbi - ar dārzeņiem un žāvētu vistu.

Tā kā cepu nesen, tad vēl atceros cik daudz liku katru lietu - bieži vien tas aizmirstas - jo īpaši, ja katru reizi izpildījums ir cits...





Nepieciešams :
  • ķirbis, 20 cm diametrā- kā cepamtrauks, un to arī ēdīsim!
  • pildījumam: 3 lieli kartupeļi, 1 paliels burkāns, puravs/sīpols, 4 žāvētas vistu kājiņas.
  • garšvielām sālītas dilles un saldēts baziliks.
Ķirbim nogriež augšējo daļu, ko izmantosim kā vāciņu, vidu izgrebj. Šajā riekstu ķirbī bija daudz sēkliņu, tās noskaloju. Izžāvēsim - būs graušanai! :)
Dārzeņus un gaļu sagriež, samaisa ar garšvielām. Tad visu cieši sapilda ķirbī. Cieši tādēļ, ka cepoties, dārzeņi sarausies - bet ķirbītim jābūt pilnam, ne pustukšam!
Cepam cepeškrāsnī apm. 200 grādos - 1.5 h. Ātrākai pagatavošanai kartupeļus un burkānus var pavārīt katliņā, līdz tie pusgatavi un tad pildīt ķirbī (tāpat var darīt, ja cepeškrāsnī cep kartupeļus) - jo ķirbja mīkstums izcepas ātrāk par šiem dārzeņiem.

Kad gatavs - ēd kopēji no visa ķirbjtrauciņa vai porcionē katram pēc vēlmēm, liekot dārzeņus kopā ar izcepušos ķirbja masu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru