pirmdiena, 2010. gada 1. novembris

Sātīgais ķirbju sacepums


Šodien atkal :) ķirbju diena! Domājot par ķirbju ēdieniem, šodienas pusdienām sagudroju sātīgo ķirbju sacepumu.






Sacepumam nepieciešams:
5 olas,
5 šķēles baltmaizes,
apm. 200 g kūpināta škiņķa,
apm. 300 g ķirbis,
3-4 ēdamkarotes rupjo rudzu miltu,
sāls, pipari.
Gatavojam masu - olas ar baltmaizi sablenderē, šķiņķi sagriež strēmelēs, ķirbi sarīvē (izmantoju ķirbi ar visu mizu). Visu samaisa, klāt sāli, piparus pēc garšas. Liek cepāmā traukā, kas ieziests ar sviestu un izkaisīts ar rupjajiem rudzu miltiem(vai rīvmaizi). Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 25 min.
Baudām pusdienas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru