piektdiena, 2010. gada 15. oktobris

Mīklā cepti banāni ar gardām piedevām


Šodien man atkal bija kāju-roku-ausu šūšanas diena. Nekas interesants stāstīšanai, bet pagaidām tā tas turpināsies vēl pāris nedēļas. Tad nu ielieku garšīgu pļāpiņu.
Tā kā šodien piektdiena, gandrīz brīvdiena, nolēmām, ka jāpalutina puncis. Mūsmājās kalorijas neskaita :), tāpēc ēdām ceptus banānus mīklā ar šokolādi, putukrējumu un brūkleņu mērci. Recepti gan precīzi gramos nezinu...

Nepieciešams:

banāni
mīklai - ola, skābs krējums, milti, nedaudz cukura
šokolāde kausēšanai
putukrējums
augļu ogu mērcei: kivi, brūklenes vai kāds cits skābens auglis vai oga un nedaudz cukura
eļļa
Sakuļ vijīgu mīklu.
Nomizotus (labāk stingrus) banānus sagriež četrās daļās, apviļā mīklā. Mīksti banāni pārlūzīs, jo apviļāti mīklā, tie grūti no tās izņemami - tāpēc labāk ņemt stingrus. Svarīgi - pārgrieztajā vietā mīkla slikti pielīp. Labāk darboties ar rokām - mīklu it kā tin ap banāna gabaliņu. Cep/vāra lielā eļļas daudzumā - friterī vai parastajā pannnā. Mīklas ap banānu nedrīkst būt pārlieku daudz - lai izcepas - bet friterī, protams, var uzlikt "pončiku" režīmu. :)

Izceptiem banāniem nosusina lieko eļļu, kārto uz šķīvja, pārlej ar kausētu šokolādi. Šokolādes, parastās man šoreiz nebija - izmantoju smērējamo burciņu šokolādi, kuru nevar izkausēt - tikai uzslidīt un ātri pārliet - ilgāk sildot, tā paliek cieta. Arī piens un sviestiņš šim produktam nepalīdz.
Tad mērcīte - oriģinālā no kivi, ko sablenderē ar drusciņu cukura, bet es dažreiz izmantoju brūklenes - garšo labi un pilda to pašu uzdevumu - noņem saldumiņu. Klāt kriksītis putukrējuma un vēderprieki var sākties!

Jāatzīstas, ka esmu drusku aizrāvusies ar blogošanu - pamatā man bija doma stāstīt par saviem roku darbiem, bet ir interesanti - tāpēc pa druskai rakstu arī šo to par vienkāršiem virtuvē gatavojamiem labumiem un kādu braucienu - kā, piemēram, neseno dzērveņu talku.
Zinu dažus, kuri ieskatās katru dienu un kāds pat piezvana, lai pajautātu kāpēc dažas dienas nav jauna ziņa - ko es daru, ja nerakstu? :) Tas gan ir jauki! Paldies visiem!

4 komentāri:

  1. Raksti, Sintija, receptes gan! :) Es joprojām gribu izmēģināt Rasiņu, tikai vēl nav sanācis! Saņemšos! :) :)

    AtbildētDzēst
  2. jā, kaloriju laikam briesmīgi daudz, bet izklausās arī ĻOTI gardi!

    AtbildētDzēst
  3. Sintij, Ērgļu viesnīcā pasniedz līdzīgu saldo - nu ne gluži mīklā ceptus banānus, bet tomēr karstus banānus ar karameļu mērci, tevis pieminēto brūkleņu zapti un ...saldējuma bumbiņu! PARADĪZE!!!!!!! Redzu, ka tu lieto putukrējumu, bet pamēģini ar saldējumu - karsts banāns auksts saldējums, salda karamele un skābena dzērvenīte kopā veido ideālo četrinieku!!!!

    AtbildētDzēst
  4. Citā reizē būs jāizmēģina Tavs variants! Šī, manis aprakstītā, recepte arī nogaršota kādā ēstuvē. Tur bija arī cepts saldējums! Tiešām cepa cepeškrāsnī un ārā izņēma ausktu! Tur gan savs knifs garoziņai, bet par to gan maz ko atceros... būs jāpalauza galva.

    AtbildētDzēst