piektdiena, 2010. gada 10. septembris

Pusdienās - pildīti patisoni

Patisoni, pēc maniem novērojumiem, nav īpaši iekarojuši mūsu izsalkušos vēderus. Bet tie ir garšīgi! Arī uzglabājami kādu laiciņu pēc novākšanas. Pat noplūcot tos ar vēl mīkstu mizu, nevajag baidīties par uzglabāšanu - pāris nedēļās tā sacietē.
Manā virtuvē tiek gatavoti pildīti patisoni. Pildījumā lieku šādu masu: maltu gaļu, burkānus, sīpolus, kartupeļus un garšvielas. Masu lieku izgrebtā patisonā, nedaudz piespiežu. Uzlieku atpakaļ nogriezto vāciņu. Kad patisons gatavs, vāciņu noņem, var uzrīvēt sieru. Mazāku patisonu var izmantot kā bļodiņu - ēst no visa "trauciņa" - īpaši tas patīk bērniem - tad var grebt arī izcepušos mīkstumu!













Lielākus, protams, sadalām porcijās pēc vajadzības.

Es pēdējā laikā pļāpas vien rakstu... :) tomēr arī joprojām cītīgi šuju - drīzumā uzrakstīšu par jaunumiem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru