trešdiena, 2010. gada 22. septembris

Baraviku zupa

Pēdejā laikā nesanāk neko prātīgu uzrakstīt par šūšanu - pagaidām nav nekādu jaunumu, tikai vecie modeļi :) , tāpēc iemetu ziņu par citām lietām... Šoreiz par baraviku zupu!

Šogad bagātais sēņu gads ir visiem satricinājis prātus un uz mežu sēņot dodas par tie, kam bail no čūskām, kukaiņiem un krūmiem!
Kad salasītas baravikas, varam izvārīt gardu baraviku zupu! Proporcijas, skaitu un mērvienības neminēšu, jo visu gatavoju pēc izjūtām. Zupai nepieciešams - baravikas (svaigas vai svaigas saldētas) , kartupeļi, ķirbji un maltā gaļa, zaļumi, sāls.

Sviestā apcep sēnes, kamēr tas notiek, nomizojam kartupeļus un sagriežam kubiņos, tāpat darām ar ķirbjiem. Katliņā liek kartupeļus un vāra, līdz pusmīksti, tad pievieno apceptās sēnes, ķirbju kubiņus un malto gaļu. Vāra, līdz ķirbji puscaurspīdīgi, nogriež liesmiņu un tad vēl 5-10 minūtes viss gatavosies. Beigās pievieno zaļumus - diļļu nesezonā lietoju pašas sālītās dilles, tad nav jāpievieno papildus sāls.



Zupai ir variācijas ar puraviem vai/un kausētu sieru. Ļoti sātīga un garšīga! Turklāt vismaz daļēji atrisinās jautājums - kur likt ķirbi?!







Zupiņas bilde man gan vieš šaubas vai es tādu ēstu, ja vien nezinātu... Tagad paliek atklāts jautājums - kā var skaisti nofotografēt karstu zupu - cik zinu, ēdienus parasti fotografē karstus - jo tad ir skaistākā krāsa, plācenīši vispufīgākie un tādā garā! :) Jautāšu fotogrāfam Egīlam!

3 komentāri:

  1. Mmmmmm, garšīgi! manā fotoaparātā ir speciālais zupu bildēšans režīms :) :) bet vai tā sanāk labāk...

    AtbildētDzēst
  2. Ak, es... metos pārbaudīt, jo manam aparātam ir kādi padsmit režīmi - izmantoju kādus piecus. Tiešām arī manam ir zupu opcija! :) Paldies, Aija!

    AtbildētDzēst